Puromuz2.com: Türkiye Puro Satın Al

Puro seçiminiz, yakışınız, bağırsakişleminiz ve keyfine vardığınız bütün tatlar top size özeldir. Ancak gine de aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç derece var! 1- Puro Seçimi Ben bu makalemda günün her saatinde bağırsakmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz de keyfinize göre, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrolör Etme Pençe yapımı Karayip purolarda bağırsakmeden önce nemliliğini kontrol buyurmak gerekir. Bu Toscanello bağırsakin muteber değil. Toscanello severler damak zevklerine göre farklı nem oranlarında bağırsakmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak azıcık da sınama taliılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi müstelzim hayati bir nizam var. Puro yalnızca yalnız yalnızca kokusuz hırsle yakılır! Puro her ahit ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kadar benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kadar dem yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını kalıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro dikkat ve alaka icap. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde benzeyen. Güvenli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken yalaz puroya direk temas etmemelidir. Coşkun maviliği purodan azıcık münezzeh tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her cepheı alya döndüğünde kızartma işlemlemini mebdeardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 derece eğimle, aleve tam temas etmeyecek şekilde tutun. Bu işlemlemi yaparken bütün ayak tabanığın müsavi yanması gerektiği bağırsakin puroyu aynı zamanda organize bir şekilde 360 derece döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına doğal alevli çakmalara göre azıcık henüz uzakta tutmanızda fayda var. çünkü, bu şekil çakmaklar çok zorludür ve okkalı benzeyen tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma işlemlemi doğal alevli çakmaklarla, azıcık ahit alabilir. Bu süre size çağ kaybı kadar haneükebilir yalnız puro dayanç ve iş icap. 5- İyi Yandığını Kontrolör Etme Şimdi puroyu ne yaktığınımızı kontrol edelim. Puroyu kızartma işlemleminden sonra ters çevirip çehreünüze azıcık yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya rahatçe muhit üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer bütün bacak kıpkırmızı ise yakma işlemlemini mebdearı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her cepheı tam yanmamışsa, şu demek oluyor ki bütün bacak kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu uçınıza gdolayın. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek çalma yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü küçük soluk henüz çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış kısım da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Ferahçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, bundan sonra puronuz bağırsakime hazır. Pekâlâ ya siz hazır mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıuğursuz çıuğursuz bağırsakilmeli. Alacağınız her soluk arasında en azından 40 saniye oyalanmak gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara kadar bağırsakmeye çaldatmaışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı bağırsakimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da hemen hissedersiniz. İlk başlarda, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı bağırsakmeye devam ederseniz, puro o derece biberlilaşır ki hiç bağırsakilemeyecek duruma gelebilir. Küçük bir uyarı: Puro, sigara kadar ciğere çekilmez. Duman rahatçe ağıza doldurulur ve kâm almaçların dumanla ihtarlmasına mezuniyet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çısütsüzın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden henüz az dikkat gösterdiğinizin bir işlemaretidir. Sönen puronun küllerini enikonu temizleyin. Bunun bağırsakin kürdan kadar bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri enikonu temizlediğinizden emniyetli olduktan sonra puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim bağırsaktiğim Toscanello bağırsakin yeniden yakma dava oluşum etmez. Ancak eloğlu yapımı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda mütezayit oranda meraret hissedeceğinizi açıklamak isterim.

Eğer puro nitelikli bir puro ise 15 sene hatta henüz uzun bir süre üstelik saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kadar puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve mutlaka şart olan 2 nizamı manaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın zeminın suhunet ayarıdır. Puroyu nitelikli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız zemin sıcaklığının 16 ila 18 derece arasında olduğundan emniyetli olmanız gerekiyor. Beyit ortamında bu sıcaklığı yakalamanız epey zordur. Bu yüzden zemin sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza lazım yoktur. Ancak kuşkusuz eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız zeminını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda hiçbir dava ile zıtlaşmazsınız. Saklama zeminı sıcaklığında esas dava zeminın antipatik değil okkalı hamam olmasıdır. Çünkü hıfız zeminı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile zıtlaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise hıfız zeminının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer okkalı kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Pekâlâ nem hıfız zeminı sıcaklığına göre değiş tokuş gösterecektir ve bu yüzden de hıfız zeminı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro hıfız kutusu adı maruz humidorların içinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde yasak ise herhangi bir muhit geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta muhit geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız zeminının muhit geçirmemesi ve buna ilgilı olarak da kutu bağırsakindeki nem ile sıcaklığın sabit kalmasıdır. Puro saklamak bağırsakin anahtar sıcaklığı ve nemi sabit tutmanızı esenlayacak mutlaka muhit geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En güzel humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları mutlaka muhit geçirmedikleri bağırsakin öteki rakiplerine majör ayrım atarlar. Eğer puro saklamaya hüküm verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir